Att söka jobb via annonser i papperstidningar

Internet är den främsta annonsplatsen för den som söker personal eller jobb. Det är både enklare och mer flexibelt att annonsera på nätet. Dels kan det bli mer kostsamt att sätta in en annons i en tidning, inte minst då chansen är stor att du kanske behöver annonsera i flera nummer i rad i syfte att få rätt spridning. Men för dig som söker drömjobbet kan det i sig vara en anledning att hålla koll på jobbannonserna i papperstidningarna. I en tid där det är så lätt att annonsera blir det potentiellt ett tecken på exklusivitet att placera jobbannonser på specifika/särskilda platser.

Hitta drömjobbet i papperstidningar

Det finns faktiskt jobbannonser i de flesta av landets papperstidningar, fortfarande. En del av dem publicerar till och med regelbundet särskilda jobb-bilagor.

  • DN
  • Dagens Samhälle
  • Göteborgs-Posten
  • Läkartidningen
  • Norrköpings Tidningar

Oavsett om du står inför ditt första jobb eller om du har gott om erfarenheter i bagaget vill du ha gott om jobb att välja bland. Stockholm är Sveriges makt- och ekonomiska centrum. Ingenstans är efterfrågan på kvalificerad arbetskraft lika stor. Om du söker lediga jobb i Stockholm med omnejd kan du dels leta bland annonserna i tidningarna som nämndes ovan. Du kan också vända dig till Bravura. Oavsett om du befinner dig i början av karriären eller har ett CV med gott om kött på benen kan du hitta lediga jobb inom just din bransch hos dem.

Tänk kreativt när du söker drömjobbet

För att söka det där speciella jobbet är det förstås också bra om du är kreativ med din jobbansökan. Det här gäller förstås oavsett om du söker jobb via nätet eller en annons i tidningen. Tänk inte för fyrkantigt. Se till att allting som är med i ditt CV och ditt personliga brev är relevant. Du behöver inte ta med det där sommarjobbet du hade på gymnasiet bara för att. Tänk istället att din ansökan ska vara läsvärd och sticka ut.

Ett av de bästa knepen, om det nu ens går att kalla för ett ”knep”, är att lära känna dig själv. Alltför många spenderar tid med att författa CV:n och personliga brev i blindo. Precis som nämndes tidigare finns det inte nödvändigtvis någon anledning att ta med precis allt i din ansökan. Satsa istället på vad du vill göra samt ta reda på vilka dina styrkor är. Bygg sedan din ansökan runt de insikterna.

Tänk också på att arbetsmarknaden idag är flexibel, våga skapa ditt egna utrymme. Det finns mängder av udda jobb idag. Till exempel var det inte mer än ett år sedan som en veterinärklinik i Dublin sökte en professionell kattklappare, bara en sån sak! Så om det inte brinner i knutarna kan du gott ha tålamod och vänta på jobbet som känns rätt för dig.