Olika typer av magasin

 

Men det är ju inte bara nyheter som levereras via tidningar nuförtiden. Visst var det kanske så förr, men nu är det verkligen en helt annan värld där ute. Tidningar, eller tidskrifter som de också kallas, kommer i många olika former och format, och ett mycket populärt sådant är magasinet. Så, vad är egentligen kännetecknande för ett magasin?

Till att börja med kommer ett magasin inte ut så ofta – det vanligaste är att de kommer en gång i månaden, men man kan helt klart klassa en tidskrift som kommer en gång i veckan eller varannan vecka för ett magasin också. Oftare än så är det dock ovanligt att de ges ut – av framförallt en anledning: magasin är ofta påkostade trycksaker som är späckade med innehåll och annonser, och framförallt tryckta i färg och med exklusivt omslagspapper. Det kostar helt enkelt alldeles för mycket att ta fram ett magasin för att man ska kunna göra det oftare än en gång i veckan, och till och med det är oftast i mesta laget.

Vidare har ett magasin oftast en tydlig profil – kanske är det inredning, kanske är det jakt. Oavsett vad så framgår det ofta av titeln och den grafiska utformningen.