Serietidningar – barnens tidningar!

 

VI får ju verkligen inte glömma bort serietidningen mitt i allt prat om nyheter och magasin! Serietidningen är ju från början barnens tidning, men har genom åren övergått till att minst lika mycket trollbinda vuxna. Nuförtiden finns hela subkulturer som kretsar kring serietidningar såsom Spiderman och Batman, och det finns många lukrativa filmprojekt knutna till väldigt många olika titlar.

Just nu är serietidningar verkligen hetare än någonsin, och mer än att ge upphov till stora fan-rörelser och miljardintäkter för filmindustrin så är de fysiska gamla serietidningarna faktiskt också potentiellt värdefulla! Visste du att serietidningar är några av världens mest värdefulla samlarobjekt? Sitter du på rätt gamla nummer av spiderman kan det vara värt tusentals kronor!

Serietidningarnas värld är stor och innehåller många olika karaktärer och världsbyggen, men de allra största universum som existerar bland västvärldens serietidningar är förstås Marvel och DC Comics. Bland Marvels superhjältar hittar vi Spiderman, och bland DC Comics hittar vi bland andra Stålmannen.

Åker man å andra sidan österut hittar man en ny miljardindustri inom de japanska serietidningarna – manga. Här är serier långt mer utvecklade än i västvärlden, och faktiskt inte alls primärt gjorda för barn.