Skapa en egen tidning

De flesta har nog drömt om att någon gång skapa en egen serietidning eller en tidning om precis vad som helst. Det kan dock kännas som ett omöjligt företag och en hel del minns nog skolgången på 1980-talet då det var klippa, klistra och skriva på skrivmaskin som gällde. Tiderna har dock förändrats.

Webbtidning

Nu för tiden finns det gott om olika verktyg och webbtjänster där man kan skapa sin egen webbtidning helt efter tycke och smak. Inte sällan får man också prova på detta i skolan. Det är med andra ord ett uppskattat verktyg för att lära sig mer om både webben, olika skrivtekniker och publiceringstjänster. Det går helt enkelt till så att man laddar upp de dokument och bilder man vill ha med i tidningen. Beroende på webbtjänst och om verktyget är gratis eller inte, erbjuds man olika möjligheter och tillval. Tjänsten ser sedan till att det är möjligt att bläddra i tidningen för de som önskar läsa den online.

Ge bort en tidning i present

Att ge bort en egendesignad bok till någon man tycker om är både roligt och populärt. Oftast får man dock välja mellan olika färdigproducerade alternativ och valen består vanligen av att infoga ett eget namn eller välja mellan två olika slut. Nu är det möjligt att faktiskt kunna ge bort en helt egenskapad serietidning. Det finns gott om interaktiva tjänster på nätet att välja bland. Här kan man ladda upp egna bilder eller välja från ett stort bildbanksbibliotek. Man får hjälp att foga ihop text och bild. Det går att lägga till serierutor, retuschera bilder, lägga på olika sorters filter och en hel del annat. Naturligtvis kan man välja att göra en tidning som man helt enkelt bara vill att vänner och bekanta ska läsa. Här kan man dela med sig av sina specialkunskaper eller tankar om precis vad som helst. Det är bara fantasin som sätter gränserna och möjligen hur stort utrymme som tjänsten i fråga tillhandahåller.

Roliga bilder och gåvor

När man är i full färd med att skapa en egen bild- eller textserie är det en god idé att till exempel prova olika ramar i en digital fotobutik. Här kan man använda chattfunktionen för att enkelt hitta rätt hos BGA Fotobutik och bläddra i deras stora sortiment. Här finns gott om olika posters och väggmotiv om man vill passa på att låta förstora upp en serieruta och ge bort som present. Man kan till exempel välja ut ett särskilt karaktärsdrag som man vill lyfta fram på ett fint sätt. Det är populärt att välja textcitat till högtidsdagar som födelsedag, alla hjärtans dag, julafton eller varför inte skoja lite med syskon eller föräldrar vilken dag i veckan som helst.